Home Enciklopedija Vicevi Teorija Smaranja Tolkinova biografija Tolkinov Recnik


The Theory of Boredom:


TEORIJA SMARANJA (preradjeno izdanje)

"Dobar dan. Ja sam dr. Shunkica i ovde da vam pricam o Teoriji Smaranja.

Prvo - sta je to Teorija Smaranja? To je teorija koja se bavi smaranjem! Znate sigurno sta je teorija! Ne moram li valjda i to da objasnjavam? E, smaranje to je kad se smarate, sto je rezultat smora, a o smoru cu posle...

Teorija Smaranja se sastoji od tri najvaznija dela:
1. Najvazniji, najneophodniji, najnerazdvojiniji od Teorije je, naravno, Teorija Smaranja.
2. Najvazniji, najneophodniji, najnerazdvojiniji od Teorije je, naravno, Teorija Smaranja.
3. Najvazniji, najneophodniji, najnerazdvojiniji od Teorije je, naravno, smor.

E, sta je to smor? Smor se definise kao stanje smorenosti ili stanje smaranja, mada niko ne zna sta je tacno od ta dva... Do smora dolazi kada je prisutna osoba klasifikovana kao smarac, mada postoji i Teorema o smaranju bez smaraca, koja nije dokazana pa se ne moze smatrati teoremom, a koja se bavi smaranjem zbog toga sto niko nicime ne smara. Po toj teoremi, smor je neizbezan, mada se zna da nije, pa zbog toga ona i nije dokazana! Ja se iskreno nadam da ce je neko dokazati pa da je sa pravom zovemo teoremom.

Rec smor potice od glagola smoriti ili smarati, koji se definisu kao delovanje smora, a sami poticu od glagola zamoriti ili zamarati, a mozda i ne, posto nema dovoljno smornih naucnika da bi se bavili ovakvim izucavanjima i dokazivanju smarackih teorema, posto su svi umrli od smora, mada niko ne zna da je od smora moguce umreti jer nema naucnika koji su ostali zivi da to dokazu.

Zbog nedostataka profesionalnih zivih naucnika sposobnih da se bave teorijom, njome su se pozabavili ja, V.V.M.-K. Sh. (K.) tj. E. [OM], i Drugi Na Saveznom, tj. Jedini Koji Je Resio Peti Zadatak Na Saveznom, opste poznat pod imenom Gosman. Nadam se da sam zavrsio sa smorom. Sada mogu da predjem na Nacine Smaranja.

Prvi nacin smaranja, kao i osnovni, je smaranje pricom, tj. pricanjem (apsolutni sampion Tito, profesor istorije, za njim kaska S(m)aric).

Drugi nacin smaranja je smaranje pesmom (primer: Marko, Marko, Marko, opet Marko...)

Treci nacin smaranja je svojom pojavom (primer: sociologicarka (nemam pojma kako se zove), profesor Milomir S(m)aric (mada je njegov glavni adut smaranje pricom), Tito...)

Najgori nacin smaranja je kad se ukombinuju prva dva - a nesrecom po mene, to se cesto desava...

Najmocniji nacin smaranja je Teorijom Smaranja, koja spada u prva dva odjednom, mada ne znam kako, posto to jos niko nije dokazao, pa mozemo to uzeti kao aksiomu, sto ce povuci neshunkicinu  smaracinu (nauku koja se bavi smaranjem, odnosno izucavanjem smora), a to mi nije interes posto bismo zavrsili kao gorepomenuti naucnici...

Teme o kojima se moze smarati na prvi nacin su bezbrojne, ali ja cu ipak navesti, iako je to opasno po zivot i zdrav razum, neke od njih:

1. Teorija Smaranja
2. Teorija Smaranja
3. Tolkin
4. Counter
5. Ender
6. Filozofija
7. Hari Poter
8. Fudbal
9. Internet
10. ...

Kao poseban izuzetak od svih smarackih pravila, navescu Mariju! Ona ume da bude tako smorna, ili tako divna da to niko ne moze da dokaze - jedni su se smorili na smrt, a drugi nesrecno u nju zaljubili i okoncali svoj zivot. Trudim se da budem negde izmedju - jos mi se zivi. Kod Marije je izuzetno to sto ne zavisi od nje da li je smorna ili divna, nego od objekta za koga je ona subjekat, ili subjekta za koga je ona objekat, posto to nikome nije jasno, kao i ostalo kod nje, a Nikome stvarno nista nije jasno, a jos manje meni.

Onima koji su preziveli samo citanje mog sazetog  misljenja o Teoriji smaranja, zelim  lep dan!"